torstai 26. helmikuuta 2015

En ole merimies, olen kapteeni

Ulkomailla oleskellessa teema "halpa alkoholi" nousee usein esille. Siihen on syynsä. Halpa alkoholi.

Eilen suuntasimme yökerhoon nimeltä Loco Bar, joka mainosti seuraavasti:

Erasmus Karaoke Night!

Coctails & longdrinks
19-20h 0,50€
20-21h 1,90€
21-22h 2,90€
22-04h 3,90€

Bier 2,50€
Spritzer 2,00€
Shots 1,50€
5 shots all night 5€

Juuh elikkäs. Tarvitseeko enempää sanoa? Ehkä kuvailen silti itse puljuakin muutamalla lauseella.

Kun saavuimme paikalle, näytti jo ulospäin siltä, että oven avauksella kaatuisi muutama ihminen ulos. Jono liikkui kuitenkin nopeasti ja pääsimme sisään narikan kautta, johon upposi peräti euro. Tilaa itse yökerhossa oli kaksi huonetta, joista toisessa oli tupakointi sallittu. Ensimmäisenä narikasta saavuttiin toki savuttomaan tilaan. Huoneessa oli muutama pöytä, nekin itävaltalaiseen tapaan ennalta varattu. Muun huoneen täyttivät tanssilattia ja baaritiski - sekä nähdäkseni toista sataa vaihto-oppilasta tai paikallista opiskelijaa. Jengiä oli niin paljon, että jopa paikallaan seisominen oli jokseenkin haastavaa. Miehet tekivät toki kohteliaasti tilaa (siinä missä naiset tönivät toisiaan pois tieltä) kun raivasin reittiä baaritiskille. Musiikkia ei kuulunut yleisen metelin yli juuri lainkaan, paitsi tupakkahuoneessa, missä kävin tilaisuuden tullen kääntymässä... tai oikeastaan etsimässä lisätilaa. Sitä ei löytynyt.

Palvelu oli kuitenkin erinomaista. Mikot eivät meinanneet kuulla tilauksia hälinän yli, mutta saattoivat käydä ottamassa drinkkitoiveita jopa tiskin ulkopuolelta ruuhkaa helpottaakseen. Jonotusaika oli tungokseen nähden naurettavan lyhyt - ehkä siksi, että työntekijöitä oli kerrankin (siis suomalaiselle kerrankin) riittävästi kysyntään nähden. Ja tosiaan, se hinta. Join illan aikana kolme spritzeriä (siis valkoviiniä ja vettä limepaloilla) ja yhden jekkushotin yhteishintaan 7,50€. Yhteis.Hintaan.

Sanonpa vaan, että kuuden euron lonkero.

Entäs se karaoke sitten? Syy siihen, että etsin lisätiloja tupakkahuoneesta oli se, että koko karaokesysteemiä ei näkynyt missään. Pian selvisi, että kyseinen karaoke olikin yhteislaulua. Katosta roikkui yksi näyttö, jossa pyöri satunnaisesti kappaleiden sanoja (jotka joku oli nähdäkseni kirjoittanut korvakuulolta) ja Windows Media Playerin taustoja. Suunnittelun kömpelyys ei kuitenkaan latistanut tunnelmaa, vaan kaikkialta maailmasta paikalle saapuneet tulevaisuuden toivot hoilottivat iloisesti yhdessä kaikkea La Bambasta Wonderwalliin. Niin, ja paikallisissa herätti suurta riemastusta myös tämä paikallinen ikivihreä:


Aikamoista murretta, vai mitä sanoisitte?

Poistuimme paikalta jo ennen puoltayötä, kun tiivis tunnelma ja seisominen kävivät liian rasittaviksi. Mieliala jäi kuitenkin plussan puolelle. Voisin jopa suositella Loco Baria nopeaan aloitteluun, mutta toisaalta... kun kuohuviini maksaa lähimarketissa kolme euroa/pullo, voi sitäkin miettiä vielä toisen kerran.

Ai niin. Paikan ikäraja on 30. Siis yläikäraja. Jonka toki juuri itse määrittelin, mutta uskokaa sanaani tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti