lauantai 14. helmikuuta 2015

Genossenschaft?

Ai mitäkö olen tehnyt viime päivinä?


Kevät on saapunut Wieniin. Aurinko paistaa, linnut laulavat ja lumi sulaa kovaa kyytiä. Eräänä päivänä näimme sattumalta pari peuraakin aivan viereisessä puistossa. On siis hieno aika ulkoilla ja nauttia raittiista...
Nope. Nope nope nope.

Eilen kävin jälleen tapaamassa "buddyani" ja hänen tyttöystäväänsä. Teemana oli tällä kertaa, paitsi ravintolassa asioiminen saksaksi, myös kevään kurssivalinnat. Ilmoitin haluavani noin 25 opintopisteen edestä kursseja, ja suurimman osan englanniksi. No... Tämänhetkinen lista näyttää jotakuinkin tältä:

- The Austrian legal system
- Advanced research seminar in international dispute settlement (työtä ilmeisesti Suomen mittapuulla noin 12 opintopisteen verran. Tästä saa neljä.)
- Europäisches Kartellrecht ("Kyllä! Tämä on kiinnostavaa! ... Kai tiedät mitä se on?")
- Rechtsethik in der Medizin
- European Family law (tämä taisi lopulta olla ainoita itse valitsemiani?)
- Rechtsterminologie lateinischen Ursprungs (niin, ja tämä oli toinen)
- M&A International part II - Joint Ventures
- Juristische Methodenlehre ("Ai, luemmeko me tämänkin?" "Ei, sinä luet." "Ahaa...")
- System und Wissenschaftliche Methode - Spinozas Ethik (myönnetään, halusin tämänkin. Nimestään huolimatta englanniksi.)
- Vorlesungen, Genossenschaft (Tästä oli muuten pitkä keskustelu kielitaidon tultua vastaan. Mikä edes on Genossenschaft? Ainoa mistä pääsimme selvyyteen on se, että ilmeisesti jonkinlainen yhtiömuoto. Ehdotin kommandiittiyhtiötä, mutta olin väärässä. No, oppimaanhan tässä mennään!)

Opintopisteitä tästä pikku rupeamasta kertyisi noin 36. Ilmeisesti tarkoituksena ei kuitenkaan ole oikeasti tehdä aivan kaikkea... eihän? Toisaalta uudet ystäväni totesivat iloisesti, että onhan sinulla vielä maanantaisin ja tiistaisin aikaa, etsi toki lisää kiinnostavia kursseja. 

Liikaa aivotyötä tämä kaikki ei minulta ole ainakaan toistaiseksi vaatinut. Olin melko hämmästynyt, kun kuulin, että olisimmekin pitkälti samoilla kursseilla - siis minun turvakseni, totta kai. Ihana ajatus, joskin suomalaiselle tämä ylitsevuotava ystävällisyys tulee aina välillä hieman puun takaa. En saanut edes itse tehdä ilmoittautumisia tai merkitä päivämääriä kalenteriini, vaikka tässä olikin kauhea homma. Kun ehdotin varovasti muutamaan otteeseen voisivani tehdä merkinnät itsekin, minulle vain naureskeltiin hyväntahtoisesti. Nyt kalenterini on täynnä merkintöjä tyyliin "ANMELDEN!" (ilmoittautuminen), joita en edes alun perin huomannut lisättävän.

Mukavaa.

Ystäv(ällis)yydestä puheen ollen.Tulin eilen vihjanneeksi, että meillä ei ole mitään suunnitelmia ystävänpäivälle. Tämä johtuu pitkälti siitä, että pidän koko päivää turhana rahastuksena. Onnistuin ilmeisesti kuitenkin muotoilemaan asian  korrektimmin niin, että emme vain ole löytäneet tekemistä. Tänään aamulla sain nimittäin heti viestin, johon oli linkitetty uutinen Wienin ystävänpäivätarjouksista.

Olisimme halunneet käydä eläintarhassa puoleen hintaan, mutta aikaa olisi jäänyt talviaukioloajoilla vain parisen tuntia. Päädyimme siis menemään ilmaiseksi taidemuseoon. Raitiovaunu poikkesi kuitenkin reitiltään, ja kun pysäkillä avoimista ovista alkoi pauhata "Hey! Baby", hyppäsimme uteliaisuudesta pois kyydistä.

Ilmeisesti Wienissä, kuten Suomessa, järjestetään mielellään teemapäivien kulkueita. Lapsille heitettiin tuttuun tapaan jopa karkkia. Lyhyen hetken paikalla notkuttuamme kulkue kuitenkin hävisi näköpiiristä, ja jouduimme jatkamaan matkaa museoon. Jaksoimme esittää taiteen ystäviä noin tunnin - ainoa syy käyntiinhän oli siis ilmainen sisäänpääsy - kunnes siirryimme kotoisan juntisti syömään nuudeleita puistonpenkille. Varsin hyvä päivä, siis!
Ainoa, säälistä saamani saalis. Monivitamiinikaramelli? Huijauksena samaa luokkaa kuin itse ystävänpäiväkin.
Ajattelin joka tapauksessa kirjoittavani tähän loppuun ystävilleni jotain ystävällistä ja hienoa, mutta olen sellaisessa jokseenkin mielikuvitukseton. Lainaanpa teille siis vain erään tärkeän ystäväni minulle jo vuosia sitten Tehosekoittimelta lainaamaa hienoa ajatusta.

Ei etäisyys, ei vuodetkaan, ei mikään meitä erota.

Hyvää ystävänpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti