keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Välietappi

Kun blogini otti kankeita ensiaskeliaan tammikuun puolen välin paikkeilla, pidin tekstieni yläpuolella laskuria: Lähtöön jäljellä x päivää/viikkoa. Virallinen selitys oli, että näin minulle tuntemattomatkin lukijat (he he, tätä optimismia!) pysyisivät kartalla siitä, mistä maasta käsin mikäkin postaus olisi tehty. Todellinen selitys taisi olla kuitenkin se, että en vain olisi millään malttanut odottaa lähtöä, ja pienikin muistutus päivien hupenemisesta oli aina tervetullut.

No, nyt tämän laskurin voisikin kääntää toisin päin. Lähtöön jäljellä 19 tuntia.

Nyt ei sentään puhuta vielä lopullisesta paluumuutostani Suomeen, onhan lukukausikin Wienissä vielä pahasti kesken. Huomenna tähän aikaan olen kuitenkin jo, toivon mukaan, lähestulkoon laskeutunut vanhalle kunnon Helsinki-Vantaalle. Ystävämme menevät nimittäin naimisiin lauantaina, mistä syystä nyt on korkea aika tehdä jotain varsin kummallista - eli käydä viikonloppumatkalla Suomessa.

Rehellisesti sanoen olen niin innoissani, että se on jo melkein rikollista.

Tällainen ajatus on luultavasti melko huvittava kaikille niille, jotka ovat jo täyttä häkää varaamassa talveksi lomaa päästäkseen edes hetkeksi mahdollisimman kauas armaasta isänmaastamme. Kaikesta Suomelle naureskelustani huolimatta en kuitenkaan kuulu niihin, jotka ovat vuosikausia haaveilleet pysyvästä ulkomaille muutosta. Tämä viisi kuukautta riittänee minulle varsin hyvin, ja jo neljän kuukauden jälkeen on tosiaan suorastaan riemukasta päästä edes hetkeksi kotona käymään.

Olen muuten tajunnut, että tämän blogin jatkuminen on pian vähintäänkin vaakalaudalla! Ainakin esittelyteksti vaatinee lähitulevaisuudessa hieman hiomista. "Suomalaisnaisen kokemuksia Suomesta" ei toisaalta ole kovin raflaava, vaikkakin jatkossa luultavasti osuva, kuvaus... sillä jatkoa mitä todennäköisimmin seuraa, paitsi luonnollisesti viimeisistä Itävallan viikoista, myös elämästä sen jälkeen.

Sisällön kiinnostavuus voikin sitten olla aivan toinen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti